چشم انداز بخش حمل و نقل گروه مپنا

گفتگو ها و مقالاتچشم انداز بخش حمل و نقل گروه مپنا

چشم انداز بخش حمل و نقل گروه مپنا


236
1403/07/04





چشم انداز بخش حمل و نقل گروه مپنا

گفت و گو با مهندس علی امام، مدیر عامل بخش حمل و نقل گروه مپنا

تهیه کننده: هیئت تحریریه


MAPNA GROUP TRANSPORTATION DEPARTMENT VISION


INTERVIEW WITH CIVIL ENGINEER ALI EMAM, MANAGING DIRECTOR OF TRANSPORTATION DEPARTMENT, MAPNA GROUP


Prepared by: Board of Editors



-چرا توسعه شبکه حمل و نقل ریلی در ایران مطلوب نیست و برای تحول در این حوزه چه راهکارهایی متصور است؟

ایران دارای شبکه حمل و نقل مناسبی می باشد ولی توسعه آن با توجه به پهناور بودن کشور و پراکندگی شهرها، بنادر، معادن و چشمه های بار، کافی و مطلوب نیست. در این خصوص لازم است دولت محترم برنامه ریزی نموده و با تخصیص بودجه مناسب و همچنین جذب سرمایه گذاری خارجی خطوط را توسعه دهد.

گروه مپنا با توجه به امکانات و زیر ساخت ها ی موجود و توان مهندسی شرکت های تابعه، قادر به همکاری با دولت محترم برای توسعه خطوط ریلی و تامین ناوگان ریلی با بهترین کیفیت می باشد

 

توسعه حمل و نقل عمومی متکی به انرژی های پاک با چه چالش هایی مواجه است و انتقال از شرایط موجود به شرایط مطلوب چه الزاماتی دارد؟




در خصوص حمل و نقل عمومی شهری جاده ای مانند اتوبوس برقی و تاکسی های برقی، در درجه نخست لازم است ایستگاه های شارژ به تعداد و با کیفیت مناسب  جا نمایی شده و در کلیه شهر های بزرگ احداث شوند. سپس نسبت به تولید خود رو های برقی اقدام نمود. در این خصوص نیز لازم است به جهت جلب مشتریان به سمت خودرو های پاک و حمل و نقل عمومی پاک، مشوق هایی برای خریداران و سرمایه گذاران توسط دولت محترم پیش بینی شود. 

در خصوص حمل و نقل عمومی شهری ریلی یعنی مترو، مونوریل و تراموا لازم به توضیح است که این سامانه ها اساسا با انرژی برق کار می کنند و حمل و نقل پاک محسوب می شوند. ولی توسعه نیرو گاه های خورشیدی و بادی در شهر های بزرگ میتواند منبع تامین انرژی را هم از روش های پاک و بدون آلایندگی زیست محیطی فراهم نماید که بسیار مطلوب می باشد. 

لازم به توضیح است حوزه برق گروه مپنا در زمینه طراحی و تولید نیرو گاه های بادی و خورشیدی قعال می باشد. 

راه اندازی بخش حمل و نقل در گروه مپنا، با ادغام کسب و کار حمل و نقل ریلی، برقی سازی و باتری چه مزایایی دارد؟

مپنا با ادغام حوزه های حمل و نقل ریلی و خودروی برقی، نسبت به تشکیل بخش حمل و نقل در سال 1402 اقدام نموده است. این بخش یکی از اصلی ترین تامین کنندگان انواع واگن باری و مسافری، لکوموتیو، واگن مترو، قطار های خود کشش بین شهری، تعمیر و نگهداری ناوگان ریلی، بهره برداری از خطوط ریلی، شارژر خود رو های برقی، تولید اتوبوس برقی و خودرو های برقی در کشور می باشد.

چشم انداز بخش حمل و نقل گروه مپنا برای توسعه پایدار حمل و نقل کشور چیست؟

با توجه به برنامه ریزی های انجام شده، بخش حمل و نقل مپنا در محور های مهم و استراتژیک توسعه راه آهن شهری و بین شهری، تولید ناوگان ریلی، بهره برداری و تعمیر و نگهداری ناوگان ریلی ،احداث ایستگاه های شارژ خودرو برقی در کشور و تولید انواع خودروی برقی و باتری لیتیومی فعال می باشد.

برنامه های توسعه خودرو های برقی توسط گروه مپنا کدامند؟

برنامه های توسعه خودروی برقی در گروه مپنا عبارت از مشارکت در تولید انواع خودروی برقی با تولید کنندگان خودرو در کشور و احداث ایستگاه شارژ خودروی برقی می باشد.  

آیا امکان  تبدیل خودرو های بنزینی به برقی وجود دارد و هزینه آن چقدر است؟ 

تبدیل خودروی بنزینی به برقی از نظر فنی و اقتصادی توجیه ندارد و لازم است خودرو های برقی با مشخصات فنی مناسب برای نیاز کشور تولید و بهره برداری شود.


امتیازدهی:

دیدگاه‌ها