بخش حمل و نقل گروه مپنا، مجموعه ای پیشرو در برقی کردن خودرو
MAPNA GROUP TRANSPORTATION DEPARTMENT, A PROGRESSIVE COMPANY FOR VEHICLE ELECTRIFICATION
گفت و گو با مهندس علی امام، مدیر عامل بخش حمل ونقل گروه مپنا
INTERVIEW WITH CIVIL ENGINEER ALI EMAM, MANAGING DIRECTOR OF TRANSPORTATION DEPARTMENT, MAPNA GROUP
تهیه کننده: هیئت تحریریه
Prepared by: Board of Editors

شهر های جهان: هر نقطه ای که صنعت در ایران ایستاده، مپنا یک قدم جلو تر حرکت می کند
.این جمله گفته یکی از مدیران ارشد گروه مپنا در یکی از مصاحبه های مجله داخلی مپنا است
بخش حمل و نقل گروه مپنا چگونه تبدیل به مجموعه ای پیشرو در این زمینه شده است؟
یکی از اصولی که مپنا بر اساس آن توانست در میان تلاطم هایی که فضای صنعت و کسب و کار را در سال های اخیر تجربه کرد همواره جایگاه خود را به عنوان یک سازمان پویا و رو به رشد تثبیت کند، مقوله پژوهش و نو آوری است که سبب گردیده همواره از مپنا به عنوان یک شرکت پژوهش و نو آوری یاد شود.
طرح های مهم توسعه فناوری در بخش حمل و نقل مپنا شامل ساخت بوژی انواع لکوموتیو ها، لکوموتیو تونلی 45 تنی و انواع لکوموتیو های باری و مسافری و پروژه هایی در راستای برقی
سازی و تحول دیجیتال از جمله برقی سازی خودرو ها، طراحی و ساخت باتری و انواع ایستگاه های شارژ خودروهای برقی در دستور کار بخش حمل و نقل گروه مپنا قرار گرفته است. این پروژه ها که بر مبنای فعالیت های تحقیق و توسعه می باشند، بخش حمل و نقل را پیشرو صنعت حمل و نقل نموده است

شارژ خودروی برقی
PHOTO: MAPNA
شهر های جهان: اهداف ورود مپنا به حوزه برقی سازی حمل و نقل چیست؟
ورود مپنا به حوزه برقی سازی و به ویژه توسعه ایستگاه های شارژ خودروی برقی، موضوعی است که طی سالهای اخیر نه تنها در چشم انداز آینده این گروه صنعتی مد نظر بوده، بلکه به اعتبار عملی ساختن مسئولیت های اجتماعی و زیست محیطی و همچنین پیشروی به سوی آینده ای محتمل و هم راستا با کشور های پیشرفته جهان، از مهم ترین اهداف گروه مپنا به شمار می آید.
آلودگی کمتر، نیازمندی کمتر به هزینه های تعمیراتی و صرفه اقتصادی بیشتر می تواند از جمله اهدافی باشد که هم مصرف کننده و هم مدیریت شهری را برای به کارگیری یا رواج خودروی برقی ترغیب نماید.
امکان گسترده برای مدیریت منابع انرژی نیز از دیگر اهداف گروه مپنا در توسعه صنعت برقی سازی است. منابع تامین انرژی خودروهای سوخت فسیلی محدود می باشد. سوخت هایی مانند بنزین، گاز و گازوئیل تنها منابع مستقیم تولید انرژی در خودروهاست. ولی هنگامی که پیشرانه خودرو با انرژی برقی کار کند، منابع مختلفی قابلیت تولید انرژی را برای آن دارند. منابعی مانند انرژی خورشیدی، انرژی بادی، بخار، گاز و هیدروژن را می توان نام برد که موجب تنوع تولید انرژی از منابع گوناگون می گردد.
شهر های جهان: نقش گروه مپنا در برقی سازی خودروها در ارتباط با سایر دست اندرکاران چیست؟
گروه مپنا نه به عنوان متولی برقی سازی کامل خودرو و توسعه شبکه شارژ، بلکه در اصل به عنوان ارایه کننده راه حل های کلان وتوسعه دهنده دانش فنی و زیر ساخت ها وارد این حوزه شده است. تخصص و دانش موجود در گروه مپنا در حوزه صنعت برق، اتکا و اعتماد لازم برای
طراحی و مدیریت شبکه برقی سازی را در این گروه ممکن کرده است. با این وجود، توجه به این
نکته اهمیت بالایی دارد که توسعه برقی سازی و استفاده از خودروی برقی در کشور، متولیان و دست اندر کاران متنوعی دارد و عزم و مشارکت جدی نهاد های مختلف را می طلبد و مپنا تنها یکی از بازیگران حوزه برقی سازی است.